Crossnet

Mreža za e-fakture, e-plaćanja, e-narudžbe i e-finansiranje
Uz „Crossnet“, Unifiedpost Group upravlja vodećom mrežom za e-fakture, e-plaćanja, e-narudžbe i e-finansiranje. Povezujući vas s vašim dionicima, automatiziramo vaše transakcije kupovine i prodaje i otključavamo likvidnost za vas. Preko milion kompanija već razmjenjuje svoje dokumente preko Crossneta. Proizvodi poput Banqup, Collect i Channel podjednako služe malim, srednjim i velikim preduzećima.

Glavna prednost za vaše poslovanje je da vam samo jedna tehnička veza na našu mrežu omogućava komunikaciju sa svim ostalim učesnicima. I čineći to, vaša IT infrastruktura se ne mora mijenjati!

Upoznajte svoje zainteresovane strane.

Ovdje već možete upoznati svoje kupce, dobavljače i druge dionike! Oni koji također koriste rješenja Unifiedpost Group-e mogu čak imati koristi od dodatnih kolaborativnih usluga kao što su pomirenje u realnom vremenu, trenutno plaćanje i upravljanje sporovima. Drugi partneri se mogu povezati korištenjem velikog broja interfejsa, formata podataka i protokola. Čak se i papirni dokumenti mogu obraditi u skladu s tim.

Kako se nove mreže i zahtjevi za usklađenost sa porezom stalno pojavljuju, mi se pobrinemo da imate koristi od njih i da budete usklađeni s njima – širom svijeta. Bilo da se radi o mreži PEPPOL, više od 100 provajdera usluga (EESPA) ili platformama za usklađenost sa porezom kao što su SdI u Italiji, TRA u Turskoj ili drugim mrežama u više od 60 drugih zemalja, već smo povezani.

 

IT infrastruktura može ostati takva kakva jeste.

Praktično svaki oblik tehnologije na ovoj planeti koji navodi da smanjuje troškove, zasnovan je na značajnim početnim ulaganjima i promjenama u IT infrastrukturi. To nije slučaj sa e-rješenjima iz Unifiedpost Group-e.

Iako su vaši dokumenti sada digitalni i više nisu potrebni na papiru, to ne znači da se vaša IT infrastruktura mora promijeniti.

Nema potrebe čak ni za instaliranje dodatnog softvera, jer možete komunicirati sa svim svojim poslovnim partnerima preko jednog jedinstvenog interfejsa sa Unifiedpost Group. Takođe nije važno koje računovodstvene sisteme, ako ih ima, koristite – jer smo kompatibilni sa svima.

Nema puno promjena za vaše zaposlenike – samo manje ručnih zadataka i manje vremena utrošenog na procese. Vaša IT infrastruktura ostaje takva kakva jeste.

 

Sigurnosna mreža za vaše podatke.

Da li je čudno misliti da bi osjetljivi podaci, prije svega, trebali biti organizirani preko eksterne kompanije? Ne brinite, jer nam je važna zaštita podataka i sigurnost vaših podataka!

 • Podatke obrađujemo samo u ISO sertifikovanim data centrima sa hostingom u Evropi i pratimo evropsko zakonodavstvo o zaštiti podataka.
 • Mnoge finansijske institucije su izvršile reviziju rješenja Unifiedpost Group-e i ponudile ova rješenja svojim klijentima.
 • Unifiedpost Group je testirana i usklađena je sa porezom u preko 60 zemalja. To je demonstrirano našom ISAE 3402 certifikacijom, koja pokazuje da se podacima rukuje na siguran način u skladu sa standardima.

Crossnet na prvi pogled:

 • Velika mreža (+1 milion) koja stalno raste i već je rasprostranjena širom svijeta
 • Jedna jedina tehnička veza na našu mrežu omogućava komunikaciju sa svim ostalim učesnicima i razmjenu svih vrsta dokumenata
 • Jednostavne i brze opcije za e-plaćanje i e-finansiranje
 • Povezivanje sa eksternim međunarodnim standardima prenosa podataka
 • Ažurirani interfejsi i formati za B2B, B2C i B2G okruženja
 • Kompatibilan sa svim (ERP/računovodstvenim) sistemima
 • Pouzdana mreža koja pokriva sve potrebne aspekte sigurnosti i usklađenosti
 • Ispunjavanje poreskih obaveza u više od 60 zemalja