Ko je Unifiedpost Group

Širom svijeta, djelatnosti digitaliziraju svoj finansijski lanac vrijednosti: od ugovora ili narudžbi do fakturisanja, plaćanja i finansiranja. Da bi ova evolucija uspjela, mora postojati pouzdana mreža koja povezuje ovaj raznoliki ekosistem.

Naša sigurna platforma zasnovana na oblak tehnologiji jača poslovne djelatnosti kreiranjem prostora gdje ova mreža može postojati i realizirati racionalizirane, automatske poslovne funkcije, od e-fakturisanja i obrade plaćanja do finansiranja obrtnog kapitala, rješenja za e-identitet i još toga.
5.000.000+ Obuhvat digitalnih korisnika
450.000+Obuhvat MSP
500+ Korporacija i državnih institucija

 

400.000.000+ Dokumenata
21Zemalja
1.000+ Kolege
S pedigreom za tehnološke inovacije i istorijatom koji se pruža 20 godina unazad, naše putovanje predstavlja priču o ambiciji, posvećenosti i saradnji. Ali naše putovanje se ne završava ovdje! Ono je tek počelo.

2020: Mi smo kotirani na Euronext Brussels

Mi želimo postati vodeća panevropska platforma u oblak tehnologiji za poslovne usluge MSP izgrađene na "Dokumentima", "Identitetu" i “Plaćanjima”.Od 22. septembra, mi smo kotirani na reguliranoj berzi Euronext Brussels. Izlazak u javnost je važna prekretnica za putovanje budućeg rasta grupacije Unifiedpost kao nezavisne finansijsko-tehnološke kompanije.  Mi smo pokrenuli Jefacture, svoju digitalnu računovodstvenu platformu u Francuskoj.

2019: Mi smo grupacija Unifiedpost

Mi smo grupacija Unifiedpost – panevropska finansijsko-tehnološka kompanija koja pomaže klijentima u strukturiranju kompleksnih finansijskih i administrativnih procesa realizacijom jednostavnih, pametnih digitalnih rješenja. 

Akvizicijom firmi Fitek i Prime Document osigurali smo svoj uticaj na osam novih tržišta.

2018: Konsolidacija naše pozicije

Ova godina je sva bila ispunjena konsolidiranjem naše cjelovite ponude. Mi smo uveli dodatnu snagu u svoja rješenja za finansijsko-računovodstvenu integraciju dodavanjem ADM Solutions. Te iste godine, Inventive Designers su unijeli više kapaciteta u formi tehnologija za komunikacije s klijentima velikog obima i kroz sve kanale te drugih povezanih konsultantskih usluga.

2017: Budućnost je integrirana

Centralni stup ditigalne transformacije je sposobnost dijeljenja, pohranjivanja i pristupanja podacima na daljinu i kroz međusobnu saradnju. Svojom akvizicijom Nomadeska uveli smo ove kapacitete za svoje kljente.

Međutim, još uvijek je u slagalici nedostajao jedan dio: kompjuterizacija. Akvizicijom firme Onea, koja realizira usluge kompjuteriziranog računovodstva s računovodstvenim rješenjima integriranim u ERP, naša misija da opslužimo cjelokupan lanac vrijednosti obrade dokumenata i finansija bila je skoro upotpunjena.

2016: Nova platforma za plaćanja

Danas naša platforma funkcionira kao centralno čvorište gdje klijenti mogu pristupiti svim svojim finansijskim podacima - u svako vrijeme i svuda. 2016. godine smo lansirali PAY-NXT, čime je grupacija Unifiedpost službeno ustanovljena kao platna institucija. Zato naši klijenti mogu upravljati fakturisanjem kao i plaćanjima putem naše platforme.

2014-15: Dobrodošlica novim kapacitetima

Upravljanje dokumentima i njihovo odobravanje predstavlja kompleksan proces međusobne saradnje koja se odvija u okviru poslovnih djelatnosti i između subjekata. To je krajnje važan element lanca finansijske vrijednosti i centralni je segment današnje ponude grupacije Unifiedpost.

To je omogućeno onda kad smo u grupaciji dočekali eID (2014) i Zet Solutions (2015), koji su u okviru poslovne djelatnosti objedinili usluge za prepoznavanje identiteta, alate za potpisivanje dokumenata i rješenja za platforme u zajednici.

2012-13: Naše prve akvizicije

Nestrpljivi da uhvatimo val digitalizacije, mi smo znali da trebamo objediniti organski rast s novim kapacitetima. Naše prve akvizicije, PowertoPay (2012), korporativno čvorište za plaćanja, i Finodis (2013), pružatelj finansijskih usluga, postavili su nas na put da postanemo integralno rješenje u oblaku s kapacitetima opsluživanja cjelokupnog lanca vrijednosti naših klijenata kad su u pitanju obrada dokumenata i finansije.

2004-09: Naše rano proširenje po Evropi

Nadograđujući svoj uspjeh u Belgiji, mi smo brzo prešli u Luksemburg (2004) i u Holandiju (2008), imajući u vidu proširenje po Evropi. Kulminacija toga bila je lansiranje našeg vodećeg Razvojnog centra u Temišvaru, u Rumuniji 2009. godine.

2001: Naša fondacija

“UnifiedPost” je utemeljen u Belgiji od strane našeg izvršnog direktora Hansa Leybaerta, s centralnim fokusom na tehnologiju za obradu dokumenata.

Hans
Leybaert

osnivač i izvršni direktor

osnovao je Unifiedpost 2001. i transformirao je kompaniju od igrača iz Beneluksa fokusiranog na obradu dokumenata u uglednog panevropskog specijalistu za usluge u oblaku sa prihodima od preko €69m Prije toga, Hans je bio partner kod Axias Belgija i šef računovodstva kod holandske softverske kompanije Baan.

Tom
Van Acker

generalni direktor

došao je u Unifiedpost 2016. na mjesto šefa operacija. Tom je stekao preko 20 godina iskustva u oblasti konsaltinga, IT-a i operacija i generalne uprave u domenu tehnologija i finansija. Prije toga, on je držao visoke pozicije u firmama EDS, Fortis, ABN Amro i BNP Paribas.

Hans
Jacobs

šef odjela za usklađenost

došao je u Unifiedpost 2017. na mjesto šefa odjela za usklađenost sa zakonskim propisima. Hans ima 24 godine iskustva u marketingu, prodaji i poslovnom razvoju u finansijskom poslovanju kod firmi BNP Paribas Fortis SA/NV i ING Belgija SA/NV.

Laurent Marcelis

šef finansija

došao je u Unifiedpost 2006. godine na mjesto šefa operacija; nakon što je 2014. napustio grupaciju i prešao na jednu upravnu funkciju u banci Belfius, on se 2016. vratio i postao šef finansija. Preko 25 godina iskustva u domenu konsaltinga, finansijskih usluga i višeg rukovodstva. Prethodno radio za Interpolis (2003-05) i PwC (1997-2003).

Stupite u kontakt

Klikom na "Podnesi" ispod, vi pristajete dozvoliti grupaciji Unifiedpost da čuva i obrađuje osobne informacije koje su gore podnesene kako bi vam se pružao zatraženi sadržaj. Za dodatne informacije obratite se na našu politiku privatnosti.