Ko je Unifiedpost Group

Širom svijeta, djelatnosti digitaliziraju svoj finansijski lanac vrijednosti: od ugovora ili narudžbi do fakturisanja, plaćanja i finansiranja. Da bi ova evolucija uspjela, mora postojati pouzdana mreža koja povezuje ovaj raznoliki ekosistem.

Naša sigurna platforma zasnovana na oblak tehnologiji jača poslovne djelatnosti kreiranjem prostora gdje ova mreža može postojati i realizirati racionalizirane, automatske poslovne funkcije, od e-fakturisanja i obrade plaćanja do finansiranja obrtnog kapitala, rješenja za e-identitet i još toga.
5.000.000+ Obuhvat digitalnih korisnika
980.000+Obuhvat MSP
2.500+ Korporacija i državnih institucija

 

400.000.000+ Dokumenata
30Zemalja
1.300+ Kolege
S pedigreom za tehnološke inovacije i istorijatom koji se pruža 20 godina unazad, naše putovanje predstavlja priču o ambiciji, posvećenosti i saradnji.
Ali naše putovanje se ne završava ovdje! Ono je tek počelo.


2021
Expansion from fifteen to twenty European countries


2020
Mi smo kotirani na Euronext Brussels

Mi želimo postati vodeća platforma u oblak tehnologiji za poslovne usluge MSP izgrađene na "Dokumentima", "Identitetu" i “Plaćanjima”.

Od 22. septembra, mi smo kotirani na reguliranoj berzi Euronext Brussels. Izlazak u javnost je važna prekretnica za putovanje budućeg rasta grupacije Unifiedpost kao nezavisne finansijsko-tehnološke kompanije.

Mi smo pokrenuli Jefacture, svoju digitalnu računovodstvenu platformu u Francuskoj.


2019
Mi smo Unifiedpost Group

Mi smo Unifiedpost Group – finansijsko-tehnološka kompanija koja pomaže klijentima u strukturiranju kompleksnih finansijskih i administrativnih procesa realizacijom jednostavnih, pametnih digitalnih rješenja. 

Akvizicijom firmi Fitek i Prime Document osigurali smo svoj uticaj na osam novih tržišta.


2018
Konsolidacija naše pozicije

Ova godina je sva bila ispunjena konsolidiranjem naše cjelovite ponude. Mi smo uveli dodatnu snagu u svoja rješenja za finansijsko-računovodstvenu integraciju dodavanjem ADM Solutions. Te iste godine, Inventive Designers su unijeli više kapaciteta u formi tehnologija za komunikacije s klijentima velikog obima i kroz sve kanale te drugih povezanih konsultantskih usluga.


2017
Budućnost je integrirana

Centralni stup ditigalne transformacije je sposobnost dijeljenja, pohranjivanja i pristupanja podacima na daljinu i kroz međusobnu saradnju. Svojom akvizicijom Nomadeska uveli smo ove kapacitete za svoje kljente.

Međutim, još uvijek je u slagalici nedostajao jedan dio: kompjuterizacija. Akvizicijom firme Onea, koja realizira usluge kompjuteriziranog računovodstva s računovodstvenim rješenjima integriranim u ERP, naša misija da opslužimo cjelokupan lanac vrijednosti obrade dokumenata i finansija bila je skoro upotpunjena.


2016
Nova platforma za plaćanja

Danas naša platforma funkcionira kao centralno čvorište gdje klijenti mogu pristupiti svim svojim finansijskim podacima - u svako vrijeme i svuda. 2016. godine smo lansirali PAY-NXT, čime je grupacija Unifiedpost službeno ustanovljena kao platna institucija. Zato naši klijenti mogu upravljati fakturisanjem kao i plaćanjima putem naše platforme.


20142015
Dobrodošlica novim kapacitetima

Upravljanje dokumentima i njihovo odobravanje predstavlja kompleksan proces međusobne saradnje koja se odvija u okviru poslovnih djelatnosti i između subjekata. To je krajnje važan element lanca finansijske vrijednosti i centralni je segment današnje ponude grupacije Unifiedpost.

To je omogućeno onda kad smo u grupaciji dočekali eID (2014) i Zet Solutions (2015), koji su u okviru poslovne djelatnosti objedinili usluge za prepoznavanje identiteta, alate za potpisivanje dokumenata i rješenja za platforme u zajednici.


20122013
Naše prve akvizicije

Nestrpljivi da uhvatimo val digitalizacije, mi smo znali da trebamo objediniti organski rast s novim kapacitetima. Naše prve akvizicije, PowertoPay (2012), korporativno čvorište za plaćanja, i Finodis (2013), pružatelj finansijskih usluga, postavili su nas na put da postanemo integralno rješenje u oblaku s kapacitetima opsluživanja cjelokupnog lanca vrijednosti naših klijenata kad su u pitanju obrada dokumenata i finansije.


20042009
Naše rano proširenje po Evropi

Nadograđujući svoj uspjeh u Belgiji, mi smo brzo prešli u Luksemburg (2004) i u Holandiju (2008), imajući u vidu proširenje po Evropi. Kulminacija toga bila je lansiranje našeg vodećeg Razvojnog centra u Temišvaru, u Rumuniji 2009. godine.


2001
Naša fondacija

“UnifiedPost” je utemeljen u Belgiji od strane našeg izvršnog direktora Hans Leybaert, s centralnim fokusom na tehnologiju za obradu dokumenata.

EXCO
Members

Hans
Leybaert

osnivač i izvršni direktor

osnovao je Unifiedpost 2001. i transformirao je kompaniju od igrača iz Beneluksa fokusiranog na obradu dokumenata u uglednog panevropskog specijalistu za usluge u oblaku sa prihodima od preko €69m Prije toga, Hans je bio partner kod Axias Belgija i šef računovodstva kod holandske softverske kompanije Baan.

Tom
Van Acker

generalni direktor

došao je u Unifiedpost 2016. na mjesto šefa operacija. Tom je stekao preko 20 godina iskustva u oblasti konsaltinga, IT-a i operacija i generalne uprave u domenu tehnologija i finansija. Prije toga, on je držao visoke pozicije u firmama EDS, Fortis, ABN Amro i BNP Paribas.

Laurent Marcelis

šef finansija

došao je u Unifiedpost 2006. godine na mjesto šefa operacija; nakon što je 2014. napustio grupaciju i prešao na jednu upravnu funkciju u banci Belfius, on se 2016. vratio i postao šef finansija. Preko 25 godina iskustva u domenu konsaltinga, finansijskih usluga i višeg rukovodstva. Prethodno radio za Interpolis (2003-05) i PwC (1997-2003).

Hans
Jacobs

šef odjela za usklađenost

došao je u Unifiedpost 2017. na mjesto šefa odjela za usklađenost sa zakonskim propisima. Hans ima 24 godine iskustva u marketingu, prodaji i poslovnom razvoju u finansijskom poslovanju kod firmi BNP Paribas Fortis SA/NV i ING Belgija SA/NV.

Marcus
Laube

Direktor prodaje

Pridružio se Unifiedpostu aprila 2021. godine kao glavni direktor prodaje. Sa preko 20 godina iskustva pionir je e-fakturiranja i B2B digitalizacije. Ranije je bio osnivač i izvršni direktor kompanije Crossinx i bio je na visokim pozicijama u TietoEnator-u i Lufthansi. Supredsjedava Europskim udruženjem pružatelja usluga e-fakturiranja (EESPA).

Marleen
Mouton

Glavni pravnik i službenik za usklađenost poslovanja

Pridružila se kompaniji Unifiedpostu u siječnju 2021. godine radi daljnjeg razvoja pravnog odjela, usklađivanja kompanije i jačanja okvira korporativnog upravljanja. Marleen je iskusni advokat sa više od 20 godina iskustva u bankarstvu i finansijama, korporativnom pravu i regulatornim finansijskim uslugama. Diplomirala je pravo na KULeuvenu, a magistrirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Pensilvaniji.

Stupite u kontakt

Klikom na "Podnesi" ispod, vi pristajete dozvoliti Unifiedpost Group da čuva i obrađuje osobne informacije koje su gore podnesene kako bi vam se pružao zatraženi sadržaj. Za dodatne informacije obratite se na našu politiku privatnosti.