Key figures and history

With a pedigree for technological innovation and a track record spanning over 20 years, our journey tells a story of ambition, commitment and collaboration.

But our journey doesn’t end here! It’s only just begun.
 

Key Figures

2001

Founded, HQ Belgium

500m+

Documents processed

2.500

Large corporates

32

Countries

8

Successful acquisitions last 3 years

1.400+

FTEs

1.000.000+

SMEs

Our history


2021
Širenje na trideset zemalja

2021. je do sada bila godina izgradnje. Kupili smo šest kompanija: 21grams, BanqUP, Akti, Digithera, Sistema eFactura i crossinx. Započeli smo integraciju ovih akvizicija.

Nastavljamo sa uvođenjem Banqup-a, naše vrhunske one-stop-shop platforme za mala i srednja poduzeća, širom Evrope. Sa uvođenjem Banqup-a na sva ova tržišta, u dobroj smo poziciji da iskoristimo trenutak regulative jer vlade širom Evrope nastoje da premoste razlike u PDV-u.


2020
Mi smo kotirani na Euronext Brussels

Mi želimo postati vodeća platforma u oblak tehnologiji za poslovne usluge MSP izgrađene na "Dokumentima", "Identitetu" i “Plaćanjima”.

Od 22. septembra, mi smo kotirani na reguliranoj berzi Euronext Brussels. Izlazak u javnost je važna prekretnica za putovanje budućeg rasta grupacije Unifiedpost kao nezavisne finansijsko-tehnološke kompanije.

Mi smo pokrenuli Jefacture, svoju digitalnu računovodstvenu platformu u Francuskoj.


2019
Mi smo Unifiedpost Group

Mi smo Unifiedpost Group – finansijsko-tehnološka kompanija koja pomaže klijentima u strukturiranju kompleksnih finansijskih i administrativnih procesa realizacijom jednostavnih, pametnih digitalnih rješenja. 

Akvizicijom firmi Fitek i Prime Document osigurali smo svoj uticaj na osam novih tržišta.


2018
Konsolidacija naše pozicije

Ova godina je sva bila ispunjena konsolidiranjem naše cjelovite ponude. Mi smo uveli dodatnu snagu u svoja rješenja za finansijsko-računovodstvenu integraciju dodavanjem ADM Solutions. Te iste godine, Inventive Designers su unijeli više kapaciteta u formi tehnologija za komunikacije s klijentima velikog obima i kroz sve kanale te drugih povezanih konsultantskih usluga.


2017
Budućnost je integrirana

Centralni stup ditigalne transformacije je sposobnost dijeljenja, pohranjivanja i pristupanja podacima na daljinu i kroz međusobnu saradnju. Svojom akvizicijom Nomadeska uveli smo ove kapacitete za svoje kljente.

Međutim, još uvijek je u slagalici nedostajao jedan dio: kompjuterizacija. Akvizicijom firme Onea, koja realizira usluge kompjuteriziranog računovodstva s računovodstvenim rješenjima integriranim u ERP, naša misija da opslužimo cjelokupan lanac vrijednosti obrade dokumenata i finansija bila je skoro upotpunjena.


2016
Nova platforma za plaćanja

Danas naša platforma funkcionira kao centralno čvorište gdje klijenti mogu pristupiti svim svojim finansijskim podacima - u svako vrijeme i svuda. 2016. godine smo lansirali PAY-NXT, čime je grupacija Unifiedpost službeno ustanovljena kao platna institucija. Zato naši klijenti mogu upravljati fakturisanjem kao i plaćanjima putem naše platforme.


20142015
Dobrodošlica novim kapacitetima

Upravljanje dokumentima i njihovo odobravanje predstavlja kompleksan proces međusobne saradnje koja se odvija u okviru poslovnih djelatnosti i između subjekata. To je krajnje važan element lanca finansijske vrijednosti i centralni je segment današnje ponude grupacije Unifiedpost.

To je omogućeno onda kad smo u grupaciji dočekali eID (2014) i Zet Solutions (2015), koji su u okviru poslovne djelatnosti objedinili usluge za prepoznavanje identiteta, alate za potpisivanje dokumenata i rješenja za platforme u zajednici.


20122013
Naše prve akvizicije

Nestrpljivi da uhvatimo val digitalizacije, mi smo znali da trebamo objediniti organski rast s novim kapacitetima. Naše prve akvizicije, PowertoPay (2012), korporativno čvorište za plaćanja, i Finodis (2013), pružatelj finansijskih usluga, postavili su nas na put da postanemo integralno rješenje u oblaku s kapacitetima opsluživanja cjelokupnog lanca vrijednosti naših klijenata kad su u pitanju obrada dokumenata i finansije.


20042009
Naše rano proširenje po Evropi

Nadograđujući svoj uspjeh u Belgiji, mi smo brzo prešli u Luksemburg (2004) i u Holandiju (2008), imajući u vidu proširenje po Evropi. Kulminacija toga bila je lansiranje našeg vodećeg Razvojnog centra u Temišvaru, u Rumuniji 2009. godine.


2001
Naša fondacija

“UnifiedPost” je utemeljen u Belgiji od strane našeg izvršnog direktora Hans Leybaert, s centralnim fokusom na tehnologiju za obradu dokumenata.