Press release - Gereglementeerde informatie

Unifiedpost Group Q3 2020 Business update


Terhulpen (België), 30 November 2020 – Unifiedpost Group (Euronext: UPG), een Europees toonaangevend fintechbedrijf, bevestigt haar dubbelcijferige groei en stijgend aandeel recurrente omzet in het 3de kwartaal van 2020.

 

Dubbelcijferige organische groei

Unifiedpost Group toont sterke financiële resultaten met een omzet die met 37% jaar-op-jaar stijgt tot €17m in Q3 2020. Dit is in lijn met de verwachtingen, rekening houdende met het traditionele seizoenseffect in Q3 als gevolg van de zomervakantie. Het bedrijf is trots om de dubbelcijferige groei van haar organische omzet voort te zetten in het 3de kwartaal (11% YTD 2020).

Het omzetmodel van Unifiedpost Group wordt gekenmerkt door een hoge en toenemende recurrente component, welke 92% bedraagt van de totale omzet in Q3 2020 (vergeleken met 85% in 2019). Dit wordt veroorzaakt door een toename van de omzet uit abonnementen, wat resulteert in een hoger toekomstig gewicht in en dus betere kwaliteit van de inkomsten. Als gevolg daarvan stegen de overgedragen bedrijfsopbrengten tot €10,2m in Q3 2020 (tegenover 2019YE +29%).

Eind oktober 2020 lag het aantal nieuwe kmo’s op het Unifiedpost platform 28% hoger vergeleken met het begin van dit jaar, wat de sterke organische groei van het bedrijf bevestigt.

De globale groeiobjectieven voor de komende jaren blijven onveranderd. Het bedrijf blijft overtuigd van de beoogde +25% jaarlijkse organische groei in 2022, en dit door de uitrol van het Unifiedpost platform in meer dan 20 landen tegen 2022. Door de schaalvoordelen bij hogere volumes en de daaruit volgende lage onboarding kosten van nieuwe kmo’s wordt ook de eerder gezette doelstelling van 60% brutomarge in 2023 behouden.

Beperkte impact door COVID-19

Na de eerste lockdown in het voorjaar van 2020 was Unifiedpost Group in staat om snel te herstellen naar haar normale activiteiten en omzetgeneratie in Q3 2020. Het management verwacht een minieme impact op de omzet door de tweede lockdown, maar is er tegelijkertijd van overtuigd dat de omzetgeneratie opnieuw snel terug zal herstellen naar het pre-COVID 19 niveau.

M&A roadmap wordt gevolgd

Door de recente kapitaalophaling die Unifiedpost Group deed door haar beursgang eind september 2020 kan het bedrijf nu voluit haar beoogde make-or-buy strategie uitvoeren. Dit is een belangrijke hoeksteen in het business plan van Unifiedpost Group en fundamenteel in haar strategische visie. M&A-activiteiten zullen zoals steeds een gebalanceerde combinatie zijn van zowel functionele expansie om het platform verder te versterken tot een unieke, onafhankelijke pan-Europese one-stop-shop speler, alsook van omzet- en marktexpansie door bedrijven over te nemen met hoge volumes en bij voorkeur actief in verschillende landen. Het bedrijf houdt vast aan haar grondige aanpak bij het detecteren van mogelijke overnameopportuniteiten, en verwacht om de komende maanden meer overnames te kunnen aankondigen.

--- einde van het persbericht --- 

 
 

Perscontact

Sarah Heuninck 
+32 (0)491 15 05 09
sarah.heuninck@unifiedpost.com

 

Over Unifiedpost Group 

Unifiedpost Group wil het toonaangevende cloud-platform worden voor zakelijke KMO- (MKB-) diensten gebaseerd op "Documenten", "Identificatie" en "Betalingen". Unifiedpost ontwikkelt en beheert een 100% cloud-platform voor administratieve en financiële diensten dat een real-time en naadloze verbinding mogelijk maakt tussen de klanten van Unifiedpost, hun leveranciers, hun klanten en andere spelers binnen de financiële waardeketen. Met zijn one-stop-shop benadering is het de missie van Unifiedpost Group om de administratieve en financiële processen voor zijn klanten eenvoudig en slim in te richten. Sinds de oprichting in 2001 is Unifiedpost Group aanzienlijk gegroeid, met vestigingen in 15 Europese landen. In 2019 werden meer dan 350 miljoen documenten verwerkt, en meer dan 400.000 KMO’s (MKB’s) en 250 grotere ondernemingen bereikt via het platform.
 
Vermeldenswaardige feiten en cijfers:

  • Opgericht in 2001, met een bewezen staat van dienst
  • 2019 pro-forma omzet € 69 miljoen
  • 750+ werknemers in heel Europa
  • 350+ miljoen verwerkte documenten in 2019
  • Een divers, groot en groeiend klantenbestand in een groot aantal sectoren (banken, leasing, nutsbedrijven, media, telecommunicatie, reizen, sociale diensten, openbare organisaties, enz.) variërend van grote internationals tot KMO’s (MKB)
  • Unifiedpost Payments, een 100% dochteronderneming, is door de Nationale Bank van België erkend als betalingsinstelling
  • Gecertificeerde Swift partner
  • Internationale trackrecord op het gebied van fusies en overnames
  • Genoteerd op de gereglementeerde markt van Euronext Brussels, code: UPG

 

(*) Waarschuwing met betrekking tot toekomstgerichte uitspraken: De hierin opgenomen verklaringen kunnen vooruitzichten, toekomstverwachtingen, meningen en andere toekkomstgerichte verklaringen bevatten met betrekking tot de verwachte toekomstige prestaties van Unifiedpost en van de markten waarin Unifiedpost actief is. Dergelijke toekomstgerichte uitspraken zijn gebaseerd op de huidige inzichten en veronderstellingen van het management met betrekking tot toekomstige gebeurtenissen. Ze houden van nature bekende en onbekende risico’s, onzekerheden en andere factoren in die gerechtvaardigd lijken op het moment dat ze worden gemaakt, maar die mogelijk niet accuraat blijken te zijn. De werkelijke resultaten, prestaties of gebeurtenissen kunnen daarom wezenlijk verschillen van de resultaten, prestaties of gebeurtenissen die zijn uitgedrukt of geïmpliceerd in dergelijke toekomstgerichte uitspraken. Behalve zoals vereist door de toepasselijke wet, onderneemt Unifiedpost geen enkele verplichting om toekomstgerichte verklaringen in deze persmededeling bij te werken, te verduidelijken of te verbeteren in het licht van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of andere zaken en wijst elke aansprakelijkheid met betrekking tot dit alles van de hand. De lezer wordt gewaarschuwd niet onnodig te vertrouwen op toekomstgerichte verklaringen