Persbericht

 

Raad van bestuur Unifiedpost Group draagt Philippe De Backer voor als onafhankelijk bestuurder 

Belgisch fintechbedrijf wil voormalig minister van digitale agenda mee aan het roer 


Terhulpen – 13 november 2020 – De raad van bestuur van Unifiedpost Group, het fintechbedrijf dat eind september naar de Brusselse beurs trok, draagt Philippe De Backer voor als onafhankelijk bestuurder. De Backer is voormalig Europees parlementslid en federaal minister van onder meer digitale agenda en administratieve vereenvoudiging. Hij vormt een duidelijke meerwaarde voor de Europese groeiambities van het bedrijf, dat digitale document- en betaalplatformen bouwt voor kmo’s. 

  

Unifiedpost Group brengt overal in Europa allesomvattende, volledig digitale financiële platform- en betalingsoplossingen op de markt. Na een reeks strategische overnamen van november 2018 tot april 2019 volgde in september 2020 de succesvolle beursgang op Euronext Brussel. De intussen in 15 landen actieve fintechspeler wil deze ambitieuze groei de komende jaren verder zetten. 
De raad van bestuur van Unifiedpost Group telt na de beursgang acht leden. Met de benoeming van Joost Uwents (CEO van WDP), Katya Degrieck (senior executive bij Google), Marie-Ange Marx (COO van Keytrade Bank Belgium) en Katrien Meire als onafhankelijke bestuurders voegde men reeds heel wat waardevolle inzichten en ervaring toe aan de raad van bestuur. Ook fintech ondernemer Jürgen Ingels investeerde jaren geleden al in Unifiedpost Group en maakt nog steeds deel uit van de raad van bestuur. Met de voordracht van Philippe De Backer komt opnieuw iemand aan boord die de Europese en internationale expansie mee kan begeleiden, in dit geval met zijn Europese expertise en ervaring met KMO’s en digitalisering. 

Philippe De Backer heeft verschillende masterdiploma’s in de Biotechnologie, waarna hij in 2009 doctoreerde aan de Universiteit Gent. In 2012 behaalde hij een MBA aan de Solvay Business School. Na enkele jaren actief te zijn in het bedrijfsleven, werd hij in 2011 Europees parlementslid. In 2016 trad hij toe tot de federale regering, eerst als staatssecretaris voor Fraudebestrijding, privacy en de Noordzee. In 2018 werd hij minister en kwamen daar de bevoegdheden Digitale Agenda, Telecom, Post en Administratieve Vereenvoudiging bij. Philippe wordt alom gezien als iemand met een brede dossierkennis en een oplossingsgerichte aanpak.   

Unifiedpost Group meent dat Philippe De Backer gelet op zijn unieke professioneel parcours en ervaring in zowel de private als pubieke sector, een bijzondere meerwaarde zou vormen voor haar raad van bestuur en wenst daarom ter gelegenheid van de eerstvolgende algemene vergadering diens benoeming voor te stellen aan haar aandeelhouders. De eerstvolgende geplande algemene vergadering is de jaarvergadering die zal doorgaan op 18 mei 2021.

Philippe De Backer is enthousiast over deze voordracht: “Ik keek er al langer naar uit om terug te keren naar het bedrijfsleven en hoop dan ook op de positieve stem van de aandeelhouders van Unifiedpost Group. Kunnen meebouwen aan de strategie van dit ambitieus, Belgisch bedrijf is een uitdaging die ik graag wil aangaan. Unifiedpost Group is actief in verschillende Europese landen, en moet daar gezien haar activiteiten telkens voldoen aan heel wat lokale vereisten. Bovendien sluit de core business van de onderneming en de ambitieuze bedrijfscultuur naadloos aan bij mijn persoonlijke interesses, expertise en de domeinen waar ik steeds gepassioneerd door ben geweest”. 

Stefan Yee, voorzitter van Unifiedpost Group, vult aan: “Naar aanleiding van de beursgang hebben we recent onze raad van bestuur reeds versterkt met enkele onafhankelijke bestuurders. De beleidservaring van Philippe op het vlak van digitalisering en administratieve vereenvoudiging is bijzonder waardevol, en we menen dan ook dat een toekomstige samenwerking een significante meerwaarde betekent voor Unifiedpost. Gelet op de zeer actieve en betrokken rol van bestuurders bij het opstellen en uitvoeren van de strategie van Unifiedpost, vormt het profiel van Philippe daarenboven een perfecte aanvulling bij onze bestaande ploeg.”

--- end of press release --- 

 

Press Agent

Sarah Heuninck 
0491 15 05 09
sarah.heuninck@unifiedpostgroup.com

 

About Unifiedpost Group 

Unifiedpost Group wil het toonaangevende cloud-platform worden voor zakelijke KMO- (MKB-) diensten gebaseerd op "Documenten", "Identificatie" en "Betalingen". Unifiedpost ontwikkelt en beheert een 100% cloud-platform voor administratieve en financiële diensten dat een real-time en naadloze verbinding mogelijk maakt tussen de klanten van Unifiedpost, hun leveranciers, hun klanten en andere spelers binnen de financiële waardeketen. Met zijn one-stop-shop benadering is het de missie van Unifiedpost Group om de administratieve en financiële processen voor zijn klanten eenvoudig en slim in te richten. Sinds de oprichting in 2001 is Unifiedpost Group aanzienlijk gegroeid, met vestigingen in 15 Europese landen. In 2019 werden meer dan 350 miljoen documenten verwerkt en meer dan 400.000 KMO’s (MKB’s) en 250 grotere ondernemingen bereikt via het platform.

Vermeldenswaardige feiten en cijfers: 

  • Opgericht in 2001, met een bewezen staat van dienst
  • 2019 pro-forma omzet € 69 miljoen
  • 750+ werknemers in heel Europa
  • 350+ miljoen verwerkte documenten in 2019
  • Een divers, groot en groeiend klantenbestand in een groot aantal sectoren (banken, leasing, nutsbedrijven, media, telecommunicatie, reizen, sociale diensten, openbare organisaties, enz.) variërend van grote internationals tot KMO’s (MKB)
  • Unifiedpost Payments, een 100% dochteronderneming, is door de Nationale Bank van België erkend als betalingsinstelling 
  • Gecertificeerde Swift partner
  • Internationale trackrecord op het gebied van fusies en overnames
  • Genoteerd op de gereglementeerde markt van Euronext Brussels (code: UPG)

 

(*) Waarschuwing met betrekking tot toekomstgerichte uitspraken: De hierin opgenomen verklaringen kunnen vooruitzichten, toekomstverwachtingen, meningen en andere toekkomstgerichte verklaringen bevatten met betrekking tot de verwachte toekomstige prestaties van Unifiedpost en van de markten waarin Unifiedpost actief is. Dergelijke toekomstgerichte uitspraken zijn gebaseerd op de huidige inzichten en veronderstellingen van het management met betrekking tot toekomstige gebeurtenissen. Ze houden van nature bekende en onbekende risico’s, onzekerheden en andere factoren in die gerechtvaardigd lijken op het moment dat ze worden gemaakt, maar die mogelijk niet accuraat blijken te zijn. De werkelijke resultaten, prestaties of gebeurtenissen kunnen daarom wezenlijk verschillen van de resultaten, prestaties of gebeurtenissen die zijn uitgedrukt of geïmpliceerd in dergelijke toekomstgerichte uitspraken. Behalve zoals vereist door de toepasselijke wet, onderneemt Unifiedpost geen enkele verplichting om toekomstgerichte verklaringen in deze persmededeling bij te werken, te verduidelijken of te verbeteren in het licht van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of andere zaken en wijst elke aansprakelijkheid met betrekking tot dit alles van de hand. De lezer wordt gewaarschuwd niet onnodig te vertrouwen op toekomstgerichte verklaringen