Toonaangevend Belgisch fintech-bedrijf UnifiedPost benoemt CEO voor zijn “PAY-NXT”-betalingsactiviteiten

English / Français

Terhulpen, 29 juni 2018 – UnifiedPost, een van de leidende fintech-bedrijven van de Benelux, stelt Arthur Paijens aan als CEO van haar PAY-NXT-betalingsactiviteiten. De heer Paijens, een ondernemer met een achtergrond in bankieren, richtte eerder mee OneLinQ op, een Nederlands fintech-bedrijf dat oplossingen biedt op vlak van betaling, incasso en cashmanagement. De taak van de nieuw benoemde CEO is klaar en duidelijk: “Versnel de groei en breid het aanbod uit van geïntegreerde betaaloplossingen van UnifiedPost Group”.

 

UnifiedPost ontwikkelt en beheert transactieplatformen voor het verbeteren van documentgestuurde processen, waarbij verschillende stakeholders betrokken zijn.  Het bedrijf biedt oplossingen die technologische, financiële en bedrijfsprocessen combineren.  Het bedrijf is een unieke one-stop-shop cloudprovider voor het optimaliseren van de financiële B2B-waardeketen, van bestelling over facturering t.e.m. betaling, van arbeidscontracten tot loonfiches. UnifiedPost heeft onlangs een financieringsronde van 25 miljoen euro aangekondigd met vooraanstaande, internationale spelers. Een deel van deze middelen zal worden gebruikt voor de verdere ontwikkeling van financiële diensten aan bedrijven en kmo’s, alsook voor verdere internationale expansie.

UnifiedPost heeft al haar gereguleerde betaaloplossingen geconsolideerd in haar dochteronderneming, PAY-NXT. PAY-NXT is een gecertificeerd betalingsinstituut dat in heel Europa actief is onder de regulering en het toezicht van de Belgische Nationale Bank.

De komst van de herziene EU-richtlijn “Payment Services Directive” (algemeen bekend als PSD2) en nieuwe initiatieven van het “European Payments Council” ontsluiten de markt voor nieuwe “bankdiensten”, met name op vlak van betalingen. UnifiedPost wil – via haar dochter PAY-NXT – een centrale rol spelen in de disruptie die dergelijke wijzigingen in de regelgeving teweegbrengen. Het bedrijf ziet volop kansen voor innovatieve betalingen, inclusief oplossingen voor handelsfinanciering, afgestemd op de behoeften van verschillende B2B2C-community’s. Om meer te zijn dan alleen maar een betalingsdienstaanbieder, is de heer Paijens aangesteld als CEO van PAY-NXT. Hij zal zorgen voor een sterk managementteam en een solide uitvoering van de diensten. Hij neemt zijn positie in op 1 juli 2018.

“Ik ben zeer verheugd om UnifiedPost te kunnen vervoegen tijdens zo’n buitengewone groeiperiode van de fintech-industrie en van het bedrijf in het bijzonder. UnifiedPost is een van de meest boeiende bedrijven in deze branche en het is een fantastische kans om een ​​bedrijf te helpen groeien om zijn volledige potentieel te bereiken. Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van dit energieke en gedreven leiderschapsteam dat de komende jaren van UnifiedPost hét meest boeiende bedrijf zal maken”, zegt Arthur Paijens, CEO PAY-NXT.

De heer Paijens heeft een scherp inzicht in betalingsdiensten, met eerdere internationale uitvoerende functies bij verschillende bedrijven. Hij werkte in de VS, België, Italië, Frankrijk en Nederland in Global Transaction Banking, betaal- en kaartverwerking en fintech-ondernemingen, en meest recent als CEO en mede-oprichter van OneLinQ.

Hans Leybaert, oprichter en CEO van UnifiedPost, voegt hieraan toe: “Arthur is een zeer ervaren internationale leider en brengt een schat aan vaardigheden en ervaring met zich mee die ons naar de volgende fase van onze strategische ontwikkeling zal brengen om een ​​van de toonaangevende Fintech-bedrijven in Europa te worden”.

 

PAY-NXT biedt zijn betaaldiensten al aan bij bedrijven en organisaties zoals Aon, Ethias, SABAM.

 

 

 

Over UnifiedPost

UnifiedPost biedt een compleet technologieportfolio voor identiteitbeheer, documentverwerking, betalingsverwerking, robotic accounting en apps met toegevoegde waarde. UnifiedPost positioneert zich hiermee als de unieke one-stop-shop cloud-aanbieder voor het optimaliseren van de financiële B2B waardeketen: van order, over factuur t.e.m. betaling, van arbeidscontract t.e.m. loonbrief.

 

Interessante feiten en cijfers m.b.t. de UnifiedPost groep:

  • Opgericht in 2001 met een bewezen staat van dienst
  • Verwachte 2018 geconsolideerde omzet van meer dan 30 miljoen euro, overwegend recurrent
  • 250 FTE in de Benelux en Oost-Europa, van wie meer dan 70 in R&D
  • 200 miljoen verwerkte documenten per jaar
  • Een goed gediversifieerde klantenportfolio in een breed scala van industrieën (bankieren, leasing, nutsbedrijven, media, telco’s, reizen, socialezekerheidsdienstverleners en publieke organisaties), variërend van grote internationals tot kmo’s
  • PAY-NXT betaalinstelling erkend door de Belgische Nationale Bank
  • Internationaal M&A track record (zoals ZET Solutions, PowertoPay, Nomadesk, Onea, etc.)

 

UnifiedPost perscontact:

Laurent Marcelis – CFO

laurent.marcelis@unifiedpost.com

Avenue Reine Astrid 92A

1310 Terhulpen, België

Tel: +32 2 634 06 28

Get in contact with UnifiedPost

UnifiedPost HQ

Avenue Reine Astrid 92A
1310 La Hulpe, Belgium
Tel: +32 2 634 06 28
Fax: +32 2 633 46 61
contact@unifiedpost.com
VAT: BE0471730202

Our locations

© 2018 | UnifiedPost - Privacy & Cookie Policy